İSTANBUL / KARTAL - Eyyup Genç Anaokulu

Bayat Ekmekleri Değerlendirme Etkinliğimiz

İstanbul Kartal Eyyup Genç Anaokulu anasınıfı öğretmenlerinden Kamiran Çakara ve Tuba Aydın’ın Türkiye ve Yunanistan ortaklı 10 öğretmenin katıldığı eTwinning Dünyaya Nefes Ol projesinin Ocak ayı etkinliğinde çocuklara Dünyadaki bütün kaynakların sonsuz olmadığını israf etmeden değerlendirmeyi küçük yaşlardan itibaren anlatmak ve  deneyimlemelerine fırsat vermeyi amaçladık. Ekmek israfını önlemek konusunda yapılabileceklere örnek oluşturmak için çocuklarla okulumuz mutfağında olan bayat ekmeklerden kıtır ekmekler yaptık. Kıtır ekmekleri paketledik ve çocuklar çorbalarına koymak için evlerine götürdüler. Aile katılım çalışması olarak bayat ekmek tarif  kitabı hafta sonu evlere gönderildi. Çocuklar aileleri ile birlikte evde bayat ekmeklerle denedikleri tariflerini fotoğraflarını göstererek sınıfta arkadaşlarına anlattılar.

18-01-2024

Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 11:49 - Görüntülenme: 40