T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Eyyup Genç Anaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİMİZ

       Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinliğinde Kültürel öğeler içeren ürünler çalışılmıştır. Anaokulumuzun koridorunda kültürel özellikler taşıyan eşyalardan oluşan bir pano velilerin desteği ile hazırlandı. Çocuklara panoda yer alan eşyaların kültütrel değerlerimize ait ürünler olduğu söylendi ve eşyaların tanıtımı yapıldı. Kültürel öğeler içeren panoda yer alan eşyalar çocukların ilgisini çekti ve güyüm gibi nerede kullanıldığını bilmedikleri bir eşyayı görmeleri onlar için güzel bir deneyim oldu.

       Öğretmenlerimiz; çocukların dil gelişimini desteklemek amacıyla yaş grubuna uygun ninni, mani, tekerleme ve halka oyunu etkinlikleri planladılar. Çocuklar ezberledikleri tekerleme,ninni ve manilerini söylediler, halka oyununu oynadılar. Çocukların yaş grubuna uygun hazırlanan  Hacivat Karagöz oyunu sergilendi.

     Çocukların; mani , ninni, tekerleme  ve halka oyunu ile dil gelişimi ile beraber sosyal duygusal alanda yer alan kendi ülkesinin kültürüne ait özellikleri söyler göstergeside desteklenmiştir Yapılan çalışmalar  sudoku, grafik ve sanat  gibi çeşitli etkinliklerle bütünleştirilmiştir.

        Ülkemizin kültürel mekanları ve değerlerini içeren bir zeka oyunu olan "Anadolu Pat Oyunu" oynanmıştır. Zeka oyunu içinde 30 kültürel değerimiz yer almıştır. Anadolu Pat zeka oyunu öğretmenimiz tarafından Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında uyarlanmış ve üretimi yapılmıştır.Çalışmalarda hem çocuklardan hem velilerden olumlu dönüşler alınmıştır.

         20-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024

20-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 16:12 - Görüntülenme: 28
  Beğen | 0  kişi beğendi