T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Eyyup Genç Anaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ UYGULAMA PLANI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

 Millî Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”  Eyyup Genç Anaokulunda uygulanmaya başlanmıştır.

  

             Proje ile çocuklarımızın dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktayız. 0-6 yaş erken okuryazarlık becerilerinin gelişiminde önemli bir dönemdir. Erken okuryazarlık becerilerinin gelişmesi çocuğun çevresinde bulunan aile, arkadaşlar ve okul ile olan etkileşimi ile yakından ilişkilidir. Bu etkileşim sürecinin desteklenmesi ve kalitesinin artırılması için çocuğun çevresindeki uyarıcıların artırılması, çocukların erişebileceği nitelikli kitaplar ile sözcük öğretimine yönelik özel olarak geliştirilmiş eğitim materyalleri ve nitelikli içeriklerin geliştirilmesi, kitap okuma süreçlerinin daha etkili hâle getirilmesi için çeşitli yöntemlerin kullanılması gibi faaliyetler gerçekleştirilmesi önemli görülmektedir.  


 

       Proje kapsamında  anasınıfı öğretmenlerimiz rehberliğinde uygulayacağımız etkinliklerimiz

a)Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma 

b)Hikâye Tamamlama 

c)Hikâye Kartı Hazırlama 

d)Söyle-Çiz

e)Kitap Tanıtma Çalışmaları

f)Kelime Bulma Oyunu

      Okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocukların sahip olduğu söz varlığının geliştirilmesi ve erken okuryazarlık becerilerinin desteklenmesine yönelik yürütülecek çalışmalarda siz değerli ailelerimizin sürece etkin katılımı uygulanacak projenin verimini artıracaktır.

     Yapılacak çalışmalara katılmanız ve keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle…





10-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2024 - Güncelleme: 10.01.2024 19:50 - Görüntülenme: 62
  Beğen | 1  kişi beğendi