İSTANBUL / KARTAL - Eyyup Genç Anaokulu

«OKURYAZARLIĞA İLK ADIM» Projesi

ile Türkiye'den farklı illerden 10  okul ve öğretmen, Romanya, Moldovya, Litvanya ve Yunanistan’dan toplam 30 yabancı okul ve öğretmen  çalışmalarına başladı.

Erken okur yazarlık genel olarak, formal okuma yazma öğretimine başlamadan önceki dönemde okuma yazmaya ilişkin kazanılması beklenen bilgi, beceri ve tutumların tümü olarak ifade edilmektedir. Bu anlamda okul öncesi eğitimin çocukların ilkokula hazır bulunuşluk durumlarına sağladığı katkıların büyük bir bölümünü erken okuryazarlık becerileri oluşturmaktadır.                                   Zaman zaman
erken okur yazarlık kavramı aileler hatta okul öncesi öğretmenleri tarafından yanlış anlaşılarak erken yaşta okumayı-yazmayı öğrenme ya da öğretme olarak algılanabilmekte ve yapılan yanlış uygulamalar çocuklarda geri dönüşü zor olumsuz etkiler bırakabilmektedir.

10-04-202310-04-202310-04-202310-04-2023

Yayın: 09.04.2023 - Güncelleme: 10.04.2023 14:30 - Görüntülenme: 111