T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Eyyup Genç Anaokulu

«TÜRK BÜYÜKLERİ İLE BÜYÜYORUM» Projesi

«TÜRK BÜYÜKLERİ İLE BÜYÜYORUM» Projesi

Okulumuz öğretmenlerinden Ayşen TÜFEKÇİ ve Azerbaycan’dan SabinaRahimova ile ortak kurulan  eTwinning projesi «TÜRK BÜYÜKLERİ İLE ÖĞRENİYORUM" projesinde 10 Türk-2 Azeri öğretmen, öğrencileri ile çalışmalara başladı.

 

            Okulöncesinde Türk büyüklerimizi eserleri ile tanıtırken bütünleştirilmiş etkinliklerle öğrencilerimizin Türk büyüklerimizi öğrenmelerini sağlamak.

Yarınlarımızın mimarı olan başta Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet , Mehmet Akif Ersoy ve nicelerini bütünleştirilmiş etkinliklerimizle ve oyunlarımızla bir kez daha öğrenmiş ve hatırlamış olacağız. Oyunlarımızın içeriği çocuklar üzerinde geçmiş değerlerimizin silinmesini engellemek istememizdir. Yani; Mevlana’dan hoşgörüyü, Hazerfen’den inanarak küçücük kanatlardan bilime yol açan uçak serüvenini, Hayrettin Karaca’dan doğayı korumayı, Seyit Onbaşı’dan İmkansızlıklara rağmen inancı ve umudu kaybetmemeyi, Mimar Sinan’dan eşsiz, özgün ve kalıcı eserler ortaya koyabilmeyi,

Mehmet Akif Ersoy’dan

‘Hakkıdır Hür Yaşamış Bayrağım Hürriyet

Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal’ dizelerini yazabilen bütün ve hür olabilmeyi öğreneceğiz. Gelecek nesillerimizinde aynı değerlere sahip çıkmasını hedefliyor, inanıyor ve istiyoruz.

 

10-04-202310-04-202310-04-202310-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2023 - Güncelleme: 10.04.2023 14:28 - Görüntülenme: 122
  Beğen | 17  kişi beğendi